Pages

Friday, 24 September 2010

Hampir-hampir

Salam..
hello my dear..
tetibe rase nk menaip pulak mlm nih...
Aku bile terkenang balik tarikh 18/9 ari tuh..
mmg, rase seram sejuk...
tp aku nih, bile dh takot..time tuh je nyesal mcm2..
lps tuh... kejap ingat, kejap x..
msti korg pelik kan ape yg jd pd aku ari tuh...
18/9 kul 12 tgh hr aku bertolak dr rumah nk ke
sg petani nih..
aku drive sorg2..
aku nk lalu kot highway NKVE..
time bile turun je dr flyover lps tol nk ke subang tuh...
sudah jd perkara wajib aku duk line kanan..
hek3..
nk speeding la kate kan..
n then, tibe2 je bonet dpn kete aku terbukak..
bonet yg de enjin tuh..
aku xtau nk panggil ape...
Ya Allah...
time tuh..
Allah je la yang tau bertapa terkejutnyer aku...
sib bek aku nmpk la jgk skit kat dpn..
n jln pulak time tuh.. xyah ckp..
busy giler..
mungkin dh rezeki aku, byk kete yg slow time tuh bg laluan aku tok masuk
emergency line...
aku nk pgg fon nk call mak aku pon tgn dh terketar2...
Ya Allah...
nk keluar dr kete pon 1 hal...
ssh btol..
sbb, byk pulen lori time tuh lalu...
aiyo..
dan kebetulan time tuh org PLUS dtg tolong aku...
Alhamdulillah...
Aku berterima kasih sgt kat diorg...
walaupon kemik bonet dpn tuh..
aku ttp drive balik smpai SP..
tp, bapak aku ckp limit bwk kete 120km/j..
Alo..
msti r lmbt smpai..
hak3...
xsdr2 lg aku nih...
mmg aku slow pon...
tp, bile dh smpai penang...
aku punyer la xsbr..
trus speed..
hak3..
sorry bah...
mungkin Allah masih sygkn aku..
sbb tuh umur aku pnjang lg...
aku criter nih bkn ape..
nk bg kesedaran skit kat aku n korg2 yg drive keter kat luar tuh..
baik yg bawk kete, mahupun yg bwk motor...
moral of the story...


HATI2 DI JALAN RAYA & PASTIKAN KORANG CHECK DULU KEADAAN KETE KORG DULU....

No comments:

CLICK here..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...